Pat ar regulāru mazgāšanu baltās zeķes neizbēgami kļūst blāvākas, iegūst pelēcīgu vai dzeltenīgu nokrāsu un zaudē savu sākotnējo pievilcību.
Protams, zeķes nav pats dārgākais garderobes elements, un tās bez lieliem izdevumiem var bieži nomainīt pret jaunām, tomēr daudz izdevīgāk un patīkamāk ir izvairīties no liekiem tēriņiem un ietaupīto naudu izmantot kādam kārotākam pirkumam. Tāpēc es vēlos dalīties ar pārbaudītu paņēmienu, kā atgūt zeķu baltumu.
Pirmais mazgāšanas noteikums – nekad nemetiet zeķes veļas mašīnā uzreiz. Vispirms tās ir jāsagatavo. Vieglā skalošana zem tekoša ūdens vai uzmanīga tīrīšana ar birstīti palīdzēs atbrīvoties no virsējā netīrumu slāņa. Ja šo soli izlaidīsiet, mazgāšanas laikā netīrumi var vēl dziļāk iesūkties audumā.
Pēc sagatavošanas pienāk laiks galvenajam noslēpumam – mērcēšanai. Bļodā ar diviem litriem silta ūdens pievienoju 2 ēdamkarotes parastā vārāmā sāls. Sāls palīdz izvilkt netīrumus un mīkstina ūdeni, padarot to efektīvāku mazgāšanai. Tālāk pievienoju 1 ēdamkaroti citronskābes, kas darbojas kā dabīgs balinātājs.
VIDEO:
Lai pastiprinātu efektu, var pievienot arī nedaudz veļas pulvera vai pat trauku mazgāšanas līdzekļa.
Šajā “spēcīgajā” šķīdumā zeķēm vajadzētu palikt no pusstundas līdz stundai – atkarībā no tā, cik stipri tās ir netīras. Pa šo laiku sāls un citronskābe paveiks savu darbu – mīkstinās auduma šķiedras un izvilks no tām visu netīrumu.
Lasi vēl: Ko nedrīkst darīt 29. jūnijā, lai mājās valdītu saskaņa un miers: tautas ticējumi
Pēc mērcēšanas zeķes droši metu veļas mašīnā un pati tikmēr baudu krūzi kafijas. Temperatūra – ne augstāka par 40 grādiem, lai zeķes nesarautos un nepārvērstos bērnu izmērā. Ja audums ir ļoti pelēks, pulvera nodalījumā var pievienot nedaudz skābekļa balinātāja, taču tas nav obligāti, jo parasti iepriekšējā mērcēšana ir pilnīgi pietiekama.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas












